A húgycsövön keresztüli (transurethralis) húgyvezeték szájadék bemetszés egy olyan műtéti eljárás, amelyet általában a húgycső szűkületeinek vagy egyéb problémáinak kezelésére alkalmaznak.

Húgycsövön keresztüli húgyvezeték szájadék bemetszés műtét

  • A Déli Klinikán elvégzett húgycsövön keresztüli húgyvezeték szájadék bemetszés műtét előtt magánkórházunk urológus szakorvosa az előzetes urológiai szakorvosi vizsgálat során a beteg fizikális vizsgálata mellett áttekinti a beteg kórelőzményét (korábbi és jelenlegi betegégeit, kezeléseit, műtéteit), részletesen elmagyarázza a kezelési lehetőségeit, megbeszéli a műtét menetét és a javasolt műtéti érzéstelenítés típusát
  • Urológiai központunkban minden műtéti beavatkozás egyedi és személyre szabott, azaz az alkalmazott műtéti technológia változhat a betegség súlyosságától, kiterjedésétől, a beteg általános állapotától, társbetegségeitől, preferenciáitól, az urológus szakorvos szakmai javaslataitól, preferenciáitól és egyéb tényezőktől is
  • A húgycsövön keresztüli húgyvezeték szájadék bemetszés műtét során alkalmazott fájdalomcsillapítás, műtéti érzéstelenítés megválasztásánál klinikánk urológus és aneszteziológus szakorvosai a húgycsőszűkület súlyossága (kiterjedése) mellett figyelembe veszik a beteg egyéni érzékenységét és a beteggel történt egyeztetés alapján határozzák meg a műtéti fájdalomcsillapítás és érzéstelenítés módját.


IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Lézeres húgyvezeték szájadék bemetszés műtét

Klinikánkon lehetőség van minimálisan invazív műtéti megoldásokra és így a húgyvezeték szájadék bemetszés lézersebészeti elvégzésére is. A precízen a műtéti területre célzott, tökéletesen irányítható magas intenzitású lézer energia a sejtekbe hatolva gyors felmelegítéssel a sejtek víztartalmát gőzzé alakítva fejti ki sebészeti hatását, így praktikusan vízgőzként elpárologtatja a kóros sejteket, szöveteket, ugyanakkor a környező szöveteket megkíméli.

 A lézeres húgyvezeték szájadék bemetszés műtét esetében a precízen irányított lézerfény hatására a kisebb átmérőjű erek elzáródnak és mivel a vágás nem mechanikai erő hatására következik be, így a műtétet követően:

  • minimális vérzés (a kisebb műtétek esetében akár teljes vérmentesség)
  • minimális seb és hegszövet képződés, így gyorsabb regeneráció és sebgyógyulás
  • minimális műtétet követő fájdalom alakul ki. 

 

A Déli Klinikán végzett lézeres húgyvezeték szájadék bemetszés során nagy szakmai tapasztalattal rendelkező urológus, nőgyász és proktológus szakorvosaink szövetkímélő technológiával, érintésmentesen és így fertőzés nélküli alkalmazással (mivel a műtétet a lézersugárral végzik, így eszköz nem érintkezik a műtéti területtel és így nem történhet meg kórokozó átadása) lényegesen kisebb műtéti megterheléssel, kevesebb műtét utáni fájdalmmal, gyorsabb felépülést biztosítanak.IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Amennyiben magánkórházunkban a húgycsövön keresztüli húgyvezeték szájadék bemetszését helyi érzéstelenítésben került elvégzésre akkor a Páciens a műtétet követően általában 15-30 perc megfigyelést követően távozhat.

 Ha a húgycsövön keresztüli húgyvezeték szájadék műtéti bemetszése altatásban (általános érzéstelenítésben) került elvégzésre akkor a műtétet követően általában 4-6 órás megfigyelés szükséges. 

A műtétet követő teendőkről, a szakszerű seb ellátásról, sebkezelésről, a potenciálisan szükséges műtét utáni fájdalomcsillapításról, a javasolt kontroll vizsgálatról, utógondozásról, a műtétet követő felépülést, gyógyulást elősegítő életmódról urológus szakorvosaink és szakképzett ápolóink részletes tájékoztatást nyújtanak.  


 Húgycsövön keresztüli húgyvezeték szájadék műtéti bemetszését követően célszerű figyelmet fordítani az alábbiakra:

  1. Megfelelő sebkezelés: kérjük, hogy urológus szakorvosunk, vagy szakápolónk javaslatai alapján a fertőzés(ek) megelőzése és a minél gyorsabb gyógyulás elősegítése miatt fordítson kiemelt figyelmet a műtéti seb tisztántartására és fertőtlenítésére!
  2. A műtét utáni regeneráció és sebgyógyulás elősegítésére célszerű korlátozni a túlzott fizikai terhelést, megerőltető testmozgást és a szexuális tevékenységet.
  3. Amennyiben a műtét után enyhe fájdalom, érzékenység vagy kellemetlenség tapasztalható a műtéti területen akkor alkalmazza az urológus szakorvos által javasolt fájdalomcsillapítót vagy helyi érzéstelenítőt a fájdalom megszüntetésére. Ha azonban súlyosabb fájdalom jelentkezik, vagy a fájdalomcsillapító hatására sem enyhül a fájdalom, esetleg vérzés, vagy gyulladás (a seb környéke pirossá, meleggé, fájdalmassá válik, hőemelkedés vagy láz) alakul ki, akkor célszerű felkeresni kezelőorvosát.

A húgycsövön keresztüli húgyvezeték szájadék műtéti bemetszését követő felépülési idő változó lehet és függ a beavatkozás méretétől, a szervezet gyógyulási képességétől és más egyéni tényezőktől. Mivel a várható konkrét felépülési idő és az utógondozás részletei az adott Pácienstől és az urológus, proktológus, nőgyógyász szakorvos által alkalmazott eljárásoktól függenek ezért fontos, a kezelő szakorvossal történő konzultáció és a szakorvosi javaslatok pontos betartása a műtét utáni teendőkről, a javasolt kontroll vizsgálat(ok)ról és a gyógyulási folyamatról!IDŐPONTFOGLALÁS KONTROLL VIZSGÁLATRA

Árak

Urológia

alap urológiai szakorvosi és ultrahang vizsgálat

39 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Urológia

urológiai kontroll szakorvosi vizsgálat

27 000 Ft

Urethrotomia interna opticus (húgycsőszűkület bemetszése)

480 000 Ft-tól

Azonnali online
időpontfoglalás

A műtét, sebészeti beavatkozás pontos díja a műtét előtt szükséges szakorvosi vizsgálat és állapotfelmérés alapján egyénileg kerül meghatározásra, amely alapján személyre szabott, részletes árajánlatot és tájékoztatást küldünk. Így a műtétek ára tájékoztató jellegű.

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról