A REZÜM vízgőzterápia egy minimálisan invazív beavatkozás, amelyhez egy speciális műtéti technológiával vízgőzt használunk a húgycsövet beszűkítő prosztatasejtek elpusztítására. A REZÜM kezeléshez egy speciálisan kialakított és vezérelhető, hólyagtükrözésre alkalmas eszközt vezetünk endoszkópos optika segítségével a húgycsövön keresztül a húgyhólyagba.

Jóindulatú prosztatadaganat kezelése - lézeres prosztata műtét, TURP, vízgőzterápia (REZÜM)

A jóindulatú prosztata daganat/prosztata megnagyobbodás (Benignus Prosztata Hiperplázia - BPH) legmegfelelőbb, személyre szabott kezelésének kiválasztásához fontos figyelembe kell venni:

 • a tünetek súlyosságát
 • a prosztata méretét
 • a kialakult szövődményeket
 • a Páciens életkorát, kórelőzményét, társbetegségeit, életmódját és preferenciáit is.

A jóindulatú prosztata daganat/prosztata megnagyobbodást (BPH) leggyakrabban gyógyszeresen kezelik. Gyógyszeres kezeléssel gyorsan és eredményesen csökkenteni lehet a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteit és hosszú ideig kontrollálni lehet a betegséget. 

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás REZÜM (vízgőzterápiás) kezelése 

A REZÜM vízgőzterápia egy minimálisan invazív beavatkozás, amelyhez egy speciális műtéti technológiával vízgőzt használunk a húgycsövet beszűkítő prosztatasejtek elpusztítására. A REZÜM kezeléshez egy speciálisan kialakított és vezérelhető, hólyagtükrözésre alkalmas eszközt vezetünk endoszkópos optika segítségével a húgycsövön keresztül a húgyhólyagba.

A REZÜM eszköz a rádiófrekvenciás energiát és a vizet egyesíti, hogy vízgőzt hozzon létre. Az így keletkezett vízgőz injektálásának a hatására a húgycsőbe bedomborodó és a vizeletáramlást akadályozó prosztataszövetben gyors sejt és szöveti elhalás jön létre. A szervezet természetes gyógyulási folyamata ezután lebontja és észrevétlenül eltávolítja az elhalt szöveteket, aminek következtében a prosztata összezsugorodik, a hátsó húgycső megnyílik és megszűnnek a vizelési problémák. A REZÜM beavatkozás során a prosztata tokja érintetlen marad és mivel prosztata szövet nem kerül eltávolításra, így az eljárás nem alkalmas kórszövettani, pathológiai vizsgálatra, azaz pontos diagnózis megállapítására.

Miért lehet előnyös a REZÜM vízgőzterápia?
 • mert enyhe-középsúlyos tünetek esetén hatékony és kíméletes
 • mert helyi érzéstelenítésben minimálisan invazív beavatkozással rövid idő (10-20 perc) alatt elvégezhető
 • mert biztonságos és hosszú távú megoldást nyújt     
 • mert rövid klinikai tartózkodással, gyors regenerációval javítható a beteg életminősége és alvás minősége(néhány napon belül visszatérhet megszokott életviteléhez)
 • mert nem terheli a szívet és vérkeringést és előnyös megoldás lehet a rendszeresen véralvadásgátló (vérhígító gyógyszeres) kezelésben részesülő betegeknek
 • mert a legtöbb esetben nincs hatással a szexualitásra, általában nem érinti a merevedési képességet, valamint a nemzőképesség is kisebb valószínűséggel csökken, mint más műtétek esetén
 • mert optimális megoldás lehet azoknak a szexuálisan aktív férfiaknak, akik nem szeretnének vagy tudnak hosszabb távon rendszeresen gyógyszert szedni (pl. a gyógyszer mellékhatások miatt), vagy nem szeretnének, esetleg nem alkalmasak (életkoruk, állapotuk, társbetegségeik miatt) nagyobb műtéti beavatkozásra

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH) legmegfelelőbb, személyre szabott kezelésének kiválasztása, valamint a különböző kezelési lehetőségek előnyei és hátrányai kapcsán a Déli Klinika urológus, onkológus szakértői készséggel állnak rendelkezésre.   


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

Miért érdemes a jóindulatú prosztata daganat/prosztata megnagyobbodás (BPH) kezeléséhez a Déli Klinika Urológiai Központját választani?

 •  kiemelkedő urológiai és onkológiai szakértelem 
 •  több évtizedes  uro-onkológiai  tapasztalat 
 • ultramodern technológia – csúcstechnológiás, digitális operációs endoszkópos rendszer
 •  szakértői COMPLEX-TEAM® szakvélemény  – urológus – onkológus - radiológus, szakorvosok közös konzultációja, a legújabb szakmai protokollok szerint a proszta megnagyobbodás kezelési és után követési (gondozási) stratégiájának a megtervezése, szakvéleményezése egy helyben, egységes, korszerű szemlélettel, nagy szakmai tapasztalattal – és így a beteg számára legmegfelelőbb kezelési stratégia meghatározása, amely  elősegíti a gyorsabb és hatékonyabb gyógyulást,  hozzáadott értékként pedig a  Páciens számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is  nyújt
 •  személyre szabott, komplex ellátás  - az urológiai kivizsgálás, a szükséges urológiai műtétre történő előkészítés személyre szólóan, a Páciens, korának, kísérőbetegségeinek figyelembe vételével történik, így javítható a beteg biztonság és mérsékelhető a műtéti kockázat. 

Hogyan jelentkezhetek jóindulatú prosztata megnagyobbodás kivizsgálására, kezelésére?

  A jóindulatú prosztata megnagyobbodás (Benignus Prosztata Hiperplázia - BPH) kivizsgálásához és kezeléséhez kérjük foglaljon időpontot gyorsan és kényelmesen online vagy telefonon (+36-1- 999-0640) urológiai szakorvosi vizsgálatra, vagy urológiai beavatkozás/műtét előtti állapotfelmérésre.

  AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

  Tudjon meg többet a Déli Klinikáról