A nemi szervi szemölcsök, más néven condylomák vagy condyloma acuminatum, olyan bőrkinövések vagy dudorok, amelyek a nemi szervek területén jelennek meg. A nemi szervi szemölcsök általában kis, szabálytalan alakú dudorok vagy kinövések, amelyek a nemi szervek külső vagy belső felületén, például a péniszen, a hüvelyben, az ánusz körül vagy a szeméremtájon alakulnak ki.

A condyloma (nemi szervi szemölcsök) kialakulása, tünetei

A nemi szervi szemölcsök, más néven condylomák vagy condyloma acuminatum, olyan bőrkinövések vagy dudorok, amelyek a nemi szervek területén jelennek meg. Ezeket általában a humán papillomavírus (HPV) fertőzés okozza, amely szexuális úton terjedő vírus.

A nemi szervi szemölcsök általában kis, szabálytalan alakú dudorok vagy kinövések, amelyek a nemi szervek külső vagy belső felületén, például a péniszen, a hüvelyen, a végbélnyílás (anus) körül vagy a szeméremtájon alakulnak ki.

A condylomák általában nem okoznak fájdalmat vagy kellemetlenséget, de vannak esetek, amikor viszketést, égést vagy vérzést okozhatnak. Emellett a nemi szervi szemölcsök fertőzőek és könnyen terjedhetnek szexuális érintkezés útján, ideértve az orális, vaginális vagy anális szexet is.

Fontos megjegyezni, hogy a nemi szervi szemölcsök előfordulása nemcsak a szexuálisan aktív emberekre korlátozódik, és olyan HPV-törzsek okozhatják, amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak a szexuális úton terjedő vírushoz. A legtöbb condyloma azonban a szexuális tevékenységgel összefüggésben alakul ki.

A nemi szervi szemölcsök kezelése számos módszerrel lehetséges, ideértve a műtéti eltávolítást, a krioterápiát (fagyasztás), az elektrokauterizációt (elektromos kezelés alkalmazása), a lézeres kezelést, a helyi gyógyszerek alkalmazását és egyéb terápiás lehetőségeket. Fontos a szemölcsök időben történő kezelése, mivel kezeletlenül fennáll a fertőzés terjedésének és további szemölcsök kialakulásának kockázata.

Condyloma (nemi szervi szemölcsök) kezelési lehetőségei

A condyloma, nemi szervi/genitális szemölcsök kezelés nélkül is elmúlhatnak abban az esetben, ha a Páciens immunrendszere képes leküzdeni a condyloma kialakulásáért felelős humán papillomavírus HPV fertőzést.

A szemölcsök azonban megnőhetnek, megszaporodhatnak, vagy egyre kényelmetlenebbé válhatnak. A genitális szemölcsök eltávolítása csökkenti a fertőzés terjedésének esélyét, mivel az aktív fertőzés könnyebben terjed. 

A condyloma, nemi szervi/genitális szemölcsök eltávolítása többféle módon is történhet. Több kezelésre is szüksége lehet, hogy megszabaduljon tőlük. A kezelés alatt tartózkodnia kell a szexuális érintkezéstől.

A Déli Klinika urológus, a nőgyógyász, vagy a proktológus szakorvosai az alábbi módszereket alkalmazhatják a genitális szemölcsök kezelésére:

 • Elektrokauteres eltávolítás
 • Fagyasztás, kryoterápia
 • Lézeres kezelés: A lézerfény tönkreteszi a szemölcsök belsejében lévő apró ereket, megszakítva a vérellátásukat.
 • Elektrosebészeti kimetszés
 • Műtéti eltávolítás, kimetszés  
 • Gyógyszeres kezelés

A Déli Klinika urológus, a nőgyógyász, vagy a proktológus szakorvosai a szakorvosi vizsgálat és az Önnel történt egyeztetés alapján az egyéni adottságainak legmegfelelőbb condyloma/nemi szervi szemölcs kezelési módszert alkalmazzák.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

A condyloma (nemi szervi szemölcsök) műtéti eltávolítása 

 • A Déli Klinikán elvégzett condyloma műtét előtt magánkórházunk urológus szakorvosa az előzetes urológiai szakorvosi vizsgálat során a beteg fizikális vizsgálata mellett áttekinti a beteg kórelőzményét (korábbi és jelenlegi betegégeit, kezeléseit, műtéteit), részletesen elmagyarázza a condyloma (nemi szervi szemölcsök) kezelési lehetőségeit, megbeszéli a műtét menetét és a javasolt műtéti érzéstelenítés típusát
 • Urológiai központunkban minden műtéti beavatkozás egyedi és személyre szabott, azaz az alkalmazott műtéti technológia változhat a condyloma (nemi szervi szemölcsök) súlyosságától, kiterjedésétől, a beteg általános állapotától, társbetegségeitől, preferenciáitól, az urológus szakorvos szakmai javaslataitól, preferenciáitól és egyéb tényezőktől is
 • A condyloma (nemi szervi szemölcsök) műtéti eltávolítása során alkalmazott fájdalomcsillapítás, műtéti érzéstelenítés megválasztásánál klinikánk urológus és aneszteziológus szakorvosai a condyloma súlyossága (kiterjedése) mellett figyelembe veszik a beteg egyéni érzékenységét és a beteggel történt egyeztetés alapján határozzák meg a műtéti fájdalomcsillapítás és érzéstelenítés módját.


IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Lézeres condyloma (nemi szervi szemölcsök) műtét:

Klinikánkon lehetőség van minimálisan invazív műtéti megoldásokra és így a condyloma (nemi szervi szemölcsök) lézersebészeti eltávolítására is. A precízen a műtéti területre célzott, tökéletesen irányítható magas intenzitású lézer energia a sejtekbe hatolva gyors felmelegítéssel a sejtek víztartalmát gőzzé alakítva fejti ki sebészeti hatását, így praktikusan vízgőzként elpárologtatja a kóros sejteket, szöveteket, ugyanakkor a környező szöveteket megkíméli.

A lézeres condyloma (nemi szervi szemölcsök) műtét esetében a precízen irányított lézerfény hatására a kisebb átmérőjű erek elzáródnak és mivel a vágás nem mechanikai erő hatására következik be, így a műtétet követően:

 • minimális vérzés (a kisebb műtétek esetében akár teljes vérmentesség)
 • minimális seb és hegszövet képződés, így gyorsabb regeneráció és sebgyógyulás
 • minimális műtétet követő fájdalom alakul ki.

  

A Déli Klinikán végzett lézeres condyloma (nemi szervi szemölcsök) műtét során nagy szakmai tapasztalattal rendelkező urológus, nőgyász és proktológus szakorvosaink szövetkímélő technológiával, érintésmentesen és így fertőzés nélküli alkalmazással (mivel a műtétet a lézersugárral végzik, így eszköz nem érintkezik a műtéti területtel és így nem történhet meg kórokozó átadása) lényegesen kisebb műtéti megterheléssel, kevesebb műtét utáni fájdalmmal, gyorsabb felépülést biztosítanak.IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Árak

Urológia

Vírusos szemölcsök (condyloma) eltávolítása (1-3 db) urológiai szakorvosi vizsgálattal

63 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Urológia

Vírusos szemölcsök (condyloma) eltávolítása (4-10 db) urológiai szakorvosi vizsgálattal

78 000 Ft

Urológia

Vírusos szemölcsök (condyloma) eltávolítása (10 db fölött) urológiai szakorvosi vizsgálattal

108 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

A műtét, sebészeti beavatkozás pontos díja a műtét előtt szükséges szakorvosi vizsgálat és állapotfelmérés alapján egyénileg kerül meghatározásra, amely alapján személyre szabott, részletes árajánlatot és tájékoztatást küldünk. Így a műtétek ára tájékoztató jellegű.

Mire kell odafigyelni a condyloma (nemi szervi szemölcsök) műtéti eltávolítása után?

Amennyiben magánkórházunkban a condyloma (nemi szervi szemölcsök) műtéti eltávolítása helyi érzéstelenítésben került elvégzésre akkor a Páciens a műtétet követően általában 15-30 perc megfigyelést követően távozhat.

 Ha a condyloma (nemi szervi szemölcsök) műtéti eltávolítása altatásban (általános érzéstelenítésben) került elvégzésre akkor a műtétet követően általában 4-6 órás megfigyelés szükséges. 

A condyloma (nemi szervi szemölcsök) műtétet követő teendőkről, a szakszerű seb ellátásról, sebkezelésről, a potenciálisan szükséges műtét utáni fájdalomcsillapításról, a javasolt kontroll vizsgálatról, utógondozásról, a műtétet követő felépülést, gyógyulást elősegítő életmódról urológus szakorvosaink és szakképzett ápolóink részletes tájékoztatást nyújtanak.  

Condyloma (nemi szervi szemölcsök) műtéti eltávolítását követően célszerű figyelmet fordítani az alábbiakra:

 1. Megfelelő sebkezelés: kérjük, hogy urológus szakorvosunk, vagy szakápolónk javaslatai alapján a fertőzés(ek) megelőzése és a minél gyorsabb gyógyulás elősegítése miatt fordítson kiemelt figyelmet a műtéti seb tisztántartására és fertőtlenítésére!
 2. A műtét utáni regeneráció és sebgyógyulás elősegítésére célszerű korlátozni a túlzott fizikai terhelést, megerőltető testmozgást és a szexuális tevékenységet.
 3. Amennyiben a műtét után enyhe fájdalom, érzékenység vagy kellemetlenség tapasztalható a műtéti területen akkor alkalmazza az urológus szakorvos által javasolt fájdalomcsillapítót vagy helyi érzéstelenítőt a fájdalom megszüntetésére. Ha azonban súlyosabb fájdalom jelentkezik, vagy a fájdalomcsillapító hatására sem enyhül a fájdalom, esetleg vérzés, vagy gyulladás (a seb környéke pirossá, meleggé, fájdalmassá válik, hőemelkedés vagy láz) alakul ki, akkor célszerű felkeresni kezelőorvosát.

A condyloma műtétet követő felépülési idő változó lehet és függ a beavatkozás méretétől, a szervezet gyógyulási képességétől és más egyéni tényezőktől. Mivel a várható konkrét felépülési idő és az utógondozás részletei az adott Pácienstől és az urológus, proktológus, nőgyógyász szakorvos által alkalmazott eljárásoktól függenek ezért fontos, a kezelő szakorvossal történő konzultáció és a szakorvosi javaslatok pontos betartása a műtét utáni teendőkről, a javasolt kontroll vizsgálat(ok)ról és a gyógyulási folyamatról!IDŐPONTFOGLALÁS KONTROLL VIZSGÁLATRA

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról